Hurtiglenker

 

Du er her:

Verktøylinje

 

Sesongens influensa er over oss – dette bør du og dine kolleger vite om håndhygiene

Årets influensasesong er i gang igjen. Folkehelseinstituttet vurderer årets influensa å utvikle seg på samme måte som i en vanlig influensasesong. Derfor er anbefalingene om vaksinering og gode håndhygienevaner de samme. Arbeidsplassen er et utsatt smittested, men enkle tiltak kan avhjelpe situasjonen. Riktig håndvask og håndtørk er et viktig smitte forebyggende tiltak, men for å oppnå optimal håndhygiene er det vell så viktig at man utfører den riktig.

Hvert år i samme periode rammes vi av smittsom influensaepidemi. Det kalles sesonginfluensa. Folkehelseinstituttets influensaovervåking viser at forekomsten av influensa liknende sykdom i uke 1 fortsatte å øke i hele landet og SCA som eier varemerket Tork velger å minne om håndhygiene.

Når vi er tilbake fra ferie og starter opp i jobb har noen med seg smitte som overføres og spres via dråpe eller direkte kontakt. I tillegg gjør vinterkulden at vi er mye innendørs i denne perioden, der smitten sprer seg lettere, sier Line Pedersen, Produkt & Markedssjef, varemerket Tork. Hvis du har blitt syk, bør du derfor holde deg borte fra jobben både av hensyn til deg selv og for å unngå å smitte kollegaer eller gjester. 

Mange har fått med seg at håndhygiene er alfa og omega for å forebygge smittespredning, men fort gjort å glemme i en hektisk hverdag eller man mangler kunnskap om hva som må til i praksis for å oppnå optimal håndhygiene. Eksempelvis er ikke alle klar over hvor lenge de faktisk bør vaske hendene, og at skikkelig håndtørking er like viktig som selve håndvasken.

- Arbeidsplassen er et møtested der mange omgås og bruker felles utstyr og fasiliteter. Det er derfor viktig at alle har et bevisst forhold til håndhygiene da det i ytterste konsekvens kan medføre at matkvaliteten påvirkes og gjestene blir syke. Det er derfor vi tillater oss å minne om viktigheten av nettopp håndhygiene, sier Line Pedersen.

Hun mener alkoholbasert hånddesinfeksjon kan gi en falsk trygghet, og er kun et supplement til håndhygiene når såpe, vann og håndtørk ikke er i nærheten.– Ikke alle er klar over at alkoholbasert hånddesinfeksjon ikke biter på alle typer virus. Er hendene utsatt for dråpesmitte er det kun skikkelig håndvask som gjør jobben. Det samme gjelder fjerning av synlig skitt, avslutter Line Pedersen.

Faktaramme: Tork rådene for god håndhygiene:

 • Unngå å gni deg i øynene eller bite negler.  
 • Vask hendene ofte med såpe og lunkent vann.
 • Grundig håndvask er spesielt viktig:
  • etter toalettbesøk
  •  før og etter måltider og matlaging
  • etter hosting, nysing og snyting
  • når man har hatt tatt på mynter og pengesedler
  • vaske inn/ut av hansker
 • Ikke glem å vaske under negler, innerst mellom fingrene og begge tomlene
 • Vask i MINST 30, helst 60 sekunder hver gang
 • Skikkelig tørking er like viktig som selve vasken. Tørk helt tørt.
 • Bruk engangs papirhåndtørk*, som så kastes.

(Kilde: Varemerket Tork)

*Folkehelseinstituttets anbefaling via Nasjonal Veileder for Håndhygiene

 

For ytterligere informasjon www.tork.no

                                                                                                                                                                                                           

Om Tork
Varemerket Tork tilbyr profesjonelle hygieneprodukter og –tjenester til kunder fra restauranter og helseinstitusjoner til kontorer, skoler og industribedrifter. Produktene omfatter dispensere, papirhåndtørk, toalettpapir, såpe, servietter, tørkepapir og kluter. Ved hjelp av sin ekspertise på hygiene, funksjonell design og bærekraftig utvikling er Tork blitt markedsleder. Tork er et globalt varemerke for SCA, og en engasjert partner for kunder i mer enn 80 land.
For å holde deg oppdatert på siste nytt fra Tork, kan du gå til: www.tork.no

Om SCA
SCA er et globalt hygiene- og skogsdriftkonsern som utvikler og produserer personlige pleieprodukter, mykpapir, avis- og magasinpapir og heltreprodukter. Selskapet selger produktene sine i rundt 100 land. SCA har mange velkjente varemerker, blant annet de globale varemerkene Tena og Tork. I 2011 beløp salget seg til 106 milliarder svenske kroner (11,7 milliarder euro). SCA har ca. 37 000 ansatte. Mer informasjon under www.sca.com

Bærekraft
SCA leverer bærekraftige løsninger med merverdi for kundene, siden både omgang med fiberkildene, produksjon og utvikling foregår sikkert, effektivt og miljøvennlig. Uavhengig anerkjennelse av SCAs arbeid for en bærekraftig utvikling har i det siste kommet fra bl.a. Dow Jones’ bærekraftindeks 2011, WWFs miljøindeks for papirprodusenter 2011, og Ethisphere – Verdens mest etiske selskaper 2012.

Nonfood.no. En del av Norgesgruppen.

CorePublish CMS