Hurtiglenker

 

Du er her:

  • Culinor AS
  • Hygiene og håndtering av næringsmidler

Verktøylinje

 

Hygiene og håndtering av næringsmidler

Rene hender - ren samvittighet

Mikroorganismer finnes overalt, også hos alle mennesker – og det er helt normalt. De
fleste er ufarlige og ofte nødvendige i sitt normale miljø. Men det finnes mikroorganismer
som kan forårsake sykdom, fremfor alt i feil miljø.

HUDEN BÆRER TO GRUPPER AV MIKROORGANISMER:

  • Normalfloraen av bakterier er en del av kroppens immunforsvar.
  • Fremmende flora av ulike typer bakterier, virus og andre mikroorganismer som har blitt overført til huden gjennom kontakt utenfra.


For å forhindre bakterier å overføres til ”feil miljø” – f.eks. næringsmidler – er det veldig
viktig med god håndhygiene.

Du kan laste ned hele manualene "Hygiene og håndtering av næringsmidler" her: http://www.nonfood.no/getfile.php/1342777/Culinor/Fil/H%C3%A5ndhygiene%20Culinor.pdf

Nonfood.no. En del av Norgesgruppen.

CorePublish CMS